Implantat

Kontaktinformation


Implantat

Vi kan erbjuda våra patienter modern implantatburen protetisk tandvård. De vanligaste orsakerna till tandförluster är tandlossningssjukdomar


, karies och frakturer. Det går i de flesta fall att ersätta förlorade tänder med implantat. Behandlingen innbär att man först skruvar in en titanskruv i käkbenet som man låter växa fast. På denna skruv fästes sedan en krona eller bro. För att kunna bedöma om implantatbehandling är möjligt bedöms hela bettet efter en röntgenundersökning. Om det då visar sig att käkbenet inte räcker till kan man eventuellt göra ett bentransplantat eller lägga benersättningsmaterial. För detta samarbetar vi med specialister i käkirurgi i Falun.

Om behandlingen bedöms passa dig installeras den så kallade fixturen (skruven) i käkbenet. Detta görs på kliniken, under lokalbedövning.

Efter ca 8-10 veckors inläkning kan man börja framställa tanden/tänderna .

Själva tandkronan eller bron utformas hos tandteknikern och kan seda skruvas eller cementeras fast på implantatet .Det är viktigt att upprätthålla samma goda munhygien på implantaten som på övriga tänder. Vi ger dig hygienråd om hur du ska sköta dina nya implantat.